Combi-Stoomoven.

Omdat de combi-stoomoven voor veel mensen nog onbekend in gebruik is kan bij ons iedereen die interesse heeft een afspraak maken op zaterdag om langs te komen en te koken. In overleg worden de ingrediënten door ons in huis gehaald en gaan we deze bereiden. Als je weet hoe een apparaat werkt, en wat je er mee kunt, is het gemakkelijker een keuze te maken wat je wilt. De combi-stoomoven heeft als voordeel dat het een complete oven is, maar dat je ook kunt koken met stoom, of een combinatie er van. Als het eten bereid wordt met stoom zal je versteld staan over hoeveel meer smaak er aan de groenten zit. Ook het vitamine behoud is vele malen groter. In plaats van in de pan doe je nu je aardappelen en groente met een stukje vlees ect. in de daarvoor bestemde schalen, en stoom je het gaar. Je hoeft niet op te letten of het over kookt. De stoom oven wordt nooit warmer dan 100 graden waardoor je ook niets stuk kunt koken. Het is dus wachten tot het apparaat piept en je eten is klaar. Wat een gemak! Wel moet je in het begin wel zelf uitproberen welke gaarheid je lekker vindt. Dus hoelang je iets er in doet, maar weet je dit eenmaal dan is koken een eitje! (ook die kun je er in doen!) Je eten weer opwarmen kan ook erg smaakvol met stoom, het droogt niet uit en proeft alsof het net bereid is. Wel duurt het wat langer dan in de magnetron, ongeveer 10 min. Snel even iets opwarmen zoals een bekertje melk of zo dat kan helaas niet. Je zult voor je zelf na moeten na gaan of je dat belangrijk vind of niet en de overweging maken voor de aanschaf. Maar ik weet zeker mocht je twijfelen en langs willen komen, dat je een duidelijk beeld van de combi-stoomoven krijgt en daardoor de keuze een stuk gemakkelijker wordt!