Natuurstenen werkbladen.

De robuuste uitstraling en eeuwen oude glans van natuursteen spreekt mensen aan. Natuursteen zowel graniet als composiet, is fraai te combineren in elk interieurontwerp. De bijzondere kleuren en structuren van deze natuur producten geven je interieur een eigen unieke uitstraling. Er bestaat een ruime keuze in materialen uit natuursteen de geheel naar eigen wens kan worden afgewerkt. Bijvoorbeeld qua vorm, dikte, randafwerking of uitsparing.

Het ontstaan van natuursteen

Natuursteen is een verzamelnaam voor duizenden soorten stenen, afkomstig over de hele wereld. Hoe het eruit ziet en de eigenschappen worden bepaald door de manier waarop de steen werd gevormd; onder meer door rivieren, vulkanen of gebergtevorming. Natuursteen is uniek omdat geen enkele plaats op aarde de zelfde geologische processen heeft ondergaan of de zelfde samenstelling heeft. Daardoor kan natuursteen van het zelfde soort ook onderling verschillen qua kleur en eigenschappen.

Bewerking

Natuursteenbladen is maatwerk, er zijn geen standaardmaten. Bladen worden uit grote platen gezaagd en zijn hier dus van afhankelijk. De afmetingen zijn afhankelijk van de technische eigenschappen van de steen en het opdelen van deze platen, wat alle ruimte geeft voor creativiteit. Bij Natuursteenbladen zijn verschillende afwerkingen en behandelingen mogelijk, zoals gepolijst of geschuurd. Niet elke natuursteen is echter met elke oppervlakteafwerking leverbaar of geschikt voor de toepassing. Meestal worden bladen zoals een aanrechtblad gepolijst (hoogglans), de structuur en kleuren zijn dan het fraaist zichtbaar. Naarmate het oppervlak doffer is, is meer onderhoud of bescherming vereist. Bladen zijn in meerdere diktes leverbaar en aan de randen kan een strip natuursteen worden gelijmd. Verder kunnen de randen op vele manieren worden bewerkt, zoals behakken, afschuinen en afronden.

Bezoek showroom

In onze showroom hebben we vele monsters van natuursteen, om een idee te geven welke kleuren en soorten mogelijk zijn. Maar onthoud altijd goed; het is een indicatie, omdat het een natuurproduct is kunnen er verschillende kleur tinten ontstaan en andere motieven. Bij interesse over dit product geven we graag persoonlijk advies bij ons in de winkel!