image001Wij willen u graag op de hoogte houden van de nieuwste keukentrends. Op deze pagina vindt u geregeld nieuwe updates over de nieuwste ontwikkelingen op keukengebied.

#1 De leefkeuken

De trend die zich al een aantal jaren geleden heeft ingezet is de leefkeuken, waarbij de keuken de spil is van huis en haard. Hier worden de meeste uren doorgebracht met gezin en vrienden. De keuken is meer geworden dan enkel een plek om te koken en wordt zo ingericht dat mensen er graag blijven plakken. Dat betekent fijne zitplekken en veel licht. De uitstraling van de woonkamer wordt doorgetrokken naar de keuken en andersom.

Materiaal gebruik

Dit zien we terug in het gebruik van materialen. Het gebruik van onconventionele combinaties van verschillende materialen is helemaal van nu. Denk hierbij aan glad marmer met hout, onyx met messing, hout met metaalsoorten, porselein met plastiek. image003Deze combinatie van materiaalsoorten zorgt voor een frisse, eigentijdse uitstraling die aansluit bij zowel de industriële trend als de meer tijdloze moderne en klassieke huishoudens.

#2 De duurzame keuken

Een tweede trend in keukendesign sluit aan op ons groeiende bewustzijn ten aanzien van een beter milieu en een gezonde levensstijl. Steeds meer keukendesigners houden rekening met het milieu en dragen hieraan bij door gebruik te maken van duurzame materialen, verkregen met het oog op het behoud van het tropisch regenwoud.
Een mooi voorbeeld hiervan zijn de aanrechtbladen van Greenpanel, waar we eerder een bericht over hebben geschreven. Bekijk dit bericht over Greenpanel hier.

Uw eigen moestuintje

Wist u dat u ook binnenshuis uw kruiden en groenten kunt kweken?
Naast duurzaamheid in materiaal gebruik, is er in de hedendaagse keuken ook plek voor duurzame teelt. image005Steeds meer mensen willen weer terug naar de basis en hechten waarde aan het hebben van een eigen moestuintje. Het zelf verbouwen van groenten en kruiden kan gedeeltelijk ook in uw eigen keuken. Er kan in de keukenopstelling rekening worden gehouden met een plek waar kruiden kunnen worden verbouwd. Door gebruik te maken van het juiste licht, verticale tuinen met irrigatie en eventuele andere groeistimulansen resulteert dit in heerlijke kruiden en groenten die in eigen keuken geteeld kunnen worden.

Meer trends volgen

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Blijf onze website in de gaten houden voor de nieuwe updates.