Achterwanden.

Een tijdje terug was het nog gebruikelijk om tegels als achterwand te gebruiken, tegenwoordig zijn er veel meer materialen mogelijk. Het is goed dat er veel keus is, want een achterwand bepaalt de sfeer en karakter van je keuken. In onze showroom tref je verschillende achterwanden aan.

 

Glazen achterwand;

Een glazen keuken achterwand geeft uw keuken een zeer stijlvolle uitstraling. Daarnaast is een keuken achterwand van glas erg makkelijk schoon te houden. Doordat een glazen keuken achterwand geen of minder naden heeft blijft er geen vuil in de naden achter, en is de keuken achterwand in een handomdraai schoon te maken. En als je voor helder glas gaat kun je ook de achterwand relatief eenvoudig je kleur achter de keuken veranderen!

    

 

 Kunststof achterwand;

Een praktische en zeer betaalbare oplossing is HPL of Trespa als achterwand. HPL staat voor High Pressure Laminate en de bekendste variant hiervan kennen we als Trespa. Dit materiaal is een goede keuze als je niet teveel wilt betalen en toch een bijzonder praktische achterwand wilt laten installeren. HPL heeft een zeer harde oppervlaktelaag en is daarmee uitermate bestendig tegen hitte, stoten of krassen, ook bij het wat extremere schoonmaak-en poetswerk. HPL is verkrijgbaar in meerdere kleuren en kan als grote plaat worden geïnstalleerd, tot wel drie meter. Kiest u voor verschillende kleuren HPL / Trespa, dan kunt u mooie effecten bereiken met een heel eigen sfeer in de ruimte!

Rvs achterwand;

Een achterwand van roestvrijstaal is een veelgebruikte oplossing. Je ziet ze vaak terug in een moderne of industrieel ogende keuken. Voordeel van een RVS-achterwand is dat deze net als de glazen achterwand goed schoon te maken is. Je kunt de RVS-achterwand dan ook zonder problemen achter de kookplaat plaatsen. Een nadeel is wel dat je er snel vlekken op ziet, zoals vetvlekken en vingerafdrukken. Gelukkig zijn er genoeg speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar zodat je achterwand snel weer schoon is.

Gestuukt of geverfde achterwand;

De allergoedkoopste manier is om de achterwand te stuken en te verven. Gebruik het liefst watervaste verf, maar krijt en kalk verf kunnen ook en hebben net even meer cachet. Wel in combinatie met een sealer zodat je de achterwand goed kunt schoonmaken. Een groot voordeel van deze achterwand is dat je ‘m ook eenvoudig weer een ander kleurtje geeft als je ‘m zat bent.

Natuurstenen achterwand 

Een natuurstenen achterwand voor je keuken is niet goedkoop. Daarentegen is een natuurstenen achterwand vrijwel overal tegen bestand en ook nog eens eenvoudig te onderhouden. Wat je veel ziet is dat het werkblad doorloopt in de achterwand. Dat is een heel praktische oplossing.

 Betegelde achterwand

Of toch maar een achterwand met tegels? Ach, waarom ook niet? Juist met tegels kun je je eigen identiteit aanbrengen in de keuken. Metrotegels, mozaïektegels of grote vloertegels. Er is veel mogelijk. Voordeel van een tegelwand is dat deze vaak goedkoper is dan andere achterwanden. Een nadeel is  wel dat de tegelvoegen snel vuil worden en moeilijk te reinigen zijn. Hierdoor blijft een achterwand van tegels op de lange termijn niet altijd even mooi. 

 

Meer inspiratie

Zoals je ziet, volop keuze in achterwanden. Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen, denk dan naast de opstelling, de keukenkasten en het aanrechtblad ook eens aan de keuze voor de achterwand. Deze bepaalt voor een groot deel het aanzicht van de keuken. Wil je meer inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken? Kom dan langs in onze showroom!